Gyakori kérdések

Általános

A megrendeléstől számítva mennyi idő alatt kapom meg a kész szemüvegemet?
Környezetbarát elveinkkel összhangban nem tartunk készletet, minden szemüveget rendelésre gyártunk. A szállítás várható ideje a megrendeléstől számított 10 munkanap.

Milyen garanciát vállaltok a szemüvegekre?
Minden keret esetén egy év minőségi garanciát vállalunk: Ha normál használat során eltörik megrongálódik, javítjuk/cseréljük.
Emellett a kiszállítástól számított 30 nap feltétel nélküli pénzvisszafizetési garanciát vállalunk. Ha az előrendelés után bármikor (akár a kiszállítás előtt), bármilyen okból meggondolod magad, visszaadjuk a pénzedet.

Dioptriás szemüveget lehet rendelni?
Dioptriás szemüveget, napszemüveget is tervezünk készíteni a jövőben. Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az újdonságokról.

Egészségpénztárat elfogadtok?
Jelenleg nem áll módunkban elfogadni, de a közeljövőben tervezzük a bevezetését.

Környezettudatosság és állatvédelem

Mit jelent a negatív karbon lábnyom?
A szemüveg alapanyaga takarmánykukoricából készülő biológiailag lebomló műanyag (PLA). A kukorica növekedése során több szén-dioxidot vesz fel a környezetből, mint amennyi a gyártás és szállítás során keletkezik.

Egy szemüveg lehet nem vegán? Hol alkalmaznak állati eredetű termékeket általában a szemüveggyártás során?
Ha a gyártó nem tünteti fel, akkor nem tudjuk. Sok helyen lehet, pl. a műanyagok állati eredetű zsírokat tartalmazhatnak. A felhasznált festékek tartalmazhatnak állati eredetű adalékanyagokat. Előfordul, hogy a szemüveg ugyan állati eredetű összetevőktől mentes, de eladják bőrtokban. De közvetett módon is használhatnak fel állati eredetű termékeket, pl. gyártó gépek kenőanyagai vagy felületkezelő anyagok tartalmazhatnak állati eredetű zsírokat. A gépeket tisztíthatják olyan szerekkel, amelyeket állatokon teszteltek.

A biológiai lebomlás nem csökkenti jelentősen a szemüveg élettartamát?
A bomlást nem úgy kell elképzelni, hogy normál használat mellett egyszer csak szétesik a szemüveged. Magas hőmérsékletű ipari komposztáló kell a gyors bomláshoz (de a szemétbe kidobva nem tart több ezer évig a lebomlása… de persze jobb nem kidobni, hanem újrahasznosítani)

Mennyire környezetbarát a gyártási eljárás?
A 3D nyomtatás sajátosságaiból adódóan minimális hulladék keletkezik a gyártás folyamán, és az alkalmazott a használt PLA műanyag karbon-lábnyoma negatív és biológiailag lebomlik. Ezen felül nem tartunk készletet, minden keretet rendelésre gyártunk, nem keletkezik az eladatlan készletből hulladék.

Technológia

Mi a 3D nyomtatás?
Egy új gyártási technológia, amely 3 dimenziós, kézzelfogható tárgyakat hoz létre úgy, hogy rétegenként építi fel azokat. Additív gyártási eljárás, amely 90%-kal kevesebb hulladékot termel, mint a hagyományos módszerek.

A lencsékről mit lehet tudni?
Az összes lencse hagyományos gyártási eljárással készül kiváló minőségű CR39 műanyagból, tanúsított magyar gyártótól.  Az optikai és a napvédő lencsék is 100% UV védelmet biztosítanak.